Η σχέση του Mark Webber με τον Sebastian Vettel τα χρόνια που ήταν μαζί στη Red Bull ήταν θυελλώδης. Με διάφορες αφορμές, από συγκρούσεις μεταξύ τους εντός πίστας μέχρι στρατηγικές αποφάσεις της ομάδας υπέρ του ενός ή του άλλου, οι δύο οδηγοί ποτέ δεν κατάφεραν να συνυπάρξουν αρμονικά.

Ο Αυστραλός, έχοντας εγκαταλείψει πλέον την F1 και οδηγώντας σε αγώνες αντοχής με την Porsche, αποκάλυψε ορισμένες πτυχές εκείνης της έντονης περιόδου, μιλώντας στο αυστραλιανό ABC.

Μετά την υπόθεση Multi-21 (σ.σ. Μαλαισία 2013, που ο Vettel αθέτησε εσωτερική συμφωνία και πήρε τη νίκη) η ομάδα ήταν απογοητευμένη, σίγουρα. Δεν μπορούσε να μας χειριστεί εντός πίστας. Ήμουν έξαλλος με τον Seb. Αλλά όλο το θέμα ήταν το πως καταφέραμε να βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση.
Ήταν πολύ άγρια συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα και στο βάθρο. Βγήκαμε από το βάθρο και ήρθε (σ.σ. ο Vettel) και μου είπε: «πρέπει να μιλήσουμε.. τα σκ*τωσα, σκ*τωσα άσχημα». Και είπα ΟΚ, ας μιλήσουμε την άλλη βδομάδα. Δεν ξέρω ποιός του μίλησε μεταξύ Μαλαισίας και Κίνας, αλλά είχαμε μια συζήτηση στην Κίνα και δεν πήγε καλά. Είπε ότι είχε μεγάλο σεβασμό σε μένα σαν οδηγό, αλλά όχι σαν άτομο και αυτό επηρέασε πολύ τη σχέση μας. Εκείνο τον καιρό δεν μπορούσαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο. Η ομάδα έπρεπε να αλλάξει κάτι, οπότε… τους βοήθησα με αυτή την απόφαση και έφυγα.

Η τροπαιοθήκη του Seb είναι καλύτερη από τη δικιά μου. Αλλά δεν τον ζηλεύω για το τι πέτυχε και το τι έχει. Ο χρόνος είναι γιατρός, κανα ποτήρι κρασί εδώ κι εκεί… οι κακίες φεύγουν. Ο Seb κι εγώ τα πάμε αρκετά καλά πλέον, είχαμε μια ωραία κουβέντα στο Monaco, τα είπαμε και κάποιες άλλες φορές, έχει ενδιαφέρον να δεις πως τα είδε τα πράγματα από την οπτική του γωνία και πως τα είδα εδώ. Προφανώς έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Είπε «ναι, αυτό έγινε, όλοι όταν κοιτάμε πίσω λέμε θα κάναμε τα πράγματα αλλιώς»

Μέσα σε όλα αυτά, υπήρχαν θέματα όπως η χρήση νέων αναβαθμίσεων στο μονοθέσιο από τον Vettel νωρίτερα από τον Webber, η «συγχωρητική» τάση της ομάδας απέναντι σε λάθη του Vettel και διάφορα άλλα μικρά και μεγάλα που έκαναν τον Mark να νιώθει συχνά ξένο σώμα. Συγκεκριμένα ο Mark σχολίασε:

Μόλις είχα κερδίσει τα προηγούμενα Grands Prix οδηγώντας τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος και μια νέα πίσω πτέρυγα έρχεται στην άλλη πλευρά του γκαράζ. Και ξέρω ότι οι μηχανικοί ήταν έξαλλοι. Νιώθεις ότι υπάρχει ένα σχέδιο εδώ. Ήταν πολύ διατεθειμένοι να κρατήσουν τον Vettel χαρούμενο γιατί ήμουν ένας μεγάλος σε ηλικία οδηγός και ήμουν αυτός που θα έπρεπε να είμαι κάπως ξοφλημένος.

Παρόμοια σχόλια έκανε και η manager του Webber, Ann Neal, επισημαίνοντας πόσο ενοχλούσαν οι επιτυχίες του Mark την ομάδα και πως η προσοχή της ομάδας έφευγε από την πλευρά του Webber ακόμα κι όταν ο Αυστραλός είχε κεφάλι στο πρωτάθλημα, ώστε ο Vettel να μπορεί να ανακάμψει.

Στον τελευταίο αγώνα του Le Mans (νικήτρια η ομάδα του Nico Hulkenberg) η ομάδα των Mark Webber, Brendon Hartley και Timo Bernhard τερμάτισε 2η, οδηγώντας μια Porsche 919 Hybrid. Ο Webber, πάντως, δείχνει χαλαρός κι ευτυχισμένος με αυτό που κάνει, μακριά από την τρομερή πίεση και την πολιτική της F1.