Ο Daniel Ricciardo είχε έναν εντυπωσιακό αγώνα στη Monza και, μετά το τέλος του, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος οδηγός του Ιταλικού Grand Prix στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1.

O Αυστραλός ήταν τρίτος στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως λόγω νέων τμημάτων στον κινητήρα εκκίνησε από την 16η θέση. Έχοντας επιλέξει τη μαλακή γόμα για το πρώτο του stint, μετά από μερικά εντυπωσιακά προσπεράσματα, ανέβηκε στην πέμπτη θέση μετά το pitstop του. Έβαλε την πολύ μαλακή γόμα, πέρασε θεαματικά τον Kimi Raikkonen στο πρώτο σικέιν και κυνήγησε τον Sebastian Vettel.

Με 15 γύρους για το τέλος, ο Ricciardo ήταν 15 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώην teammate του και φάνηκε πως θα μπορούσε να τον φτάσει, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Αυστραλός κάνει ένα μεγάλο comeback, αφού στο Silverstone ανέβηκε από τη 19η στην πέμπτη θέση. Μετά τον αγώνα στη Monza δήλωσε:

Δύο από τους πιο διασκεδαστικούς μου αγώνες ήταν το Silverstone και σήμερα. Ίσως πρέπει να ξεκινάμε πιο συχνά από τις τελευταίες θέσεις! Όταν έχεις το ρυθμό να ανεβείς στην κατάταξη είναι καλύτερα, αλλά όταν έχεις μάχες και μπορείς να ξεγελάσεις τους αντιπάλους σου είναι όμορφη διασκέδαση.

O μηχανικός μου έλεγε πως φτάναμε τον Vettel στο τέλος. Με το ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο θα ήταν πολύ κλειστή η μάχη, αλλά μετά ανέβασε το ρυθμό του και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.

Πάντα λέμε πως η Monza είναι μία αδύναμη πίστα για εμάς, αλλά συνηθίζουμε να έχουμε πολύ καλούς αγώνες εδώ. Αν θέλουμε να αναγεννηθούμε, η Σιγκαπούρη θα είναι ιδανική για εμάς και ελπίζουμε να επιστρέψουμε με τρόπαια.