Η σεζόν του Kimi Raikkonen έχει τα πάνω της και τα κάτω της ως τώρα, με το Φιλανδό να έχει καλές και κακές εμφανίσεις.

Στους πρώτους έντεκα αγώνες έχει δύο δεύτερες θέσεις, στο Μονακό και την Ουγγαρία, αμφότερες πίσω από το Sebastian Vettel. Επίσης, πήρε στο Πριγκιπάτο την πρώτη του pole μετά από εννέα χρόνια. Ο Raikkonen βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον teammate του, τις Mercedes και τον Daniel Ricciardo.

O oδηγός της Ferrari μίλησε στο βρετανικό Autosport και σχολίασε την απόδοσή του τη φετινή σεζόν, αλλά και τα σχέδιά του για το 2018:

Προσωπικά, δεν είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Θέλω να κερδίσω αγώνες, να είμαι συνεχώς μπροστά και αυτή δεν είναι η συχνή κατάληξη των πραγμάτων. Ξέρω πότε κάποια πράγματα είναι σωστά, όμως έχουν συμβεί διάφορα και πληρώνουμε το τίμημα. Οδηγικά, έχω την ταχύτητα, δε με ανησυχεί αυτό. Απλά πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Δεν είμαι χαρούμενος με τις θέσεις τερματισμού, σκεπτόμενος συνολικά τη σεζόν, αλλά αυτά έχουν ήδη συμβεί, δε μπορούμε να τα αλλάξουμε. Είναι αυτό αρκετό για ο,τι γίνει στο μέλλον; Δε το γνωρίζω, πρέπει να το δούμε κάποια στιγμή. Η ομάδα ξέρει τι θέλω. Στο κάτω-κάτω, στο χέρι τους είναι να διαλέξουν ο,τι θεωρούν καλύτερο.

Ο μόνος μου στόχος είναι να τα πάω καλά, είμαι εδώ μόνο για αυτό και τίποτα άλλο. Δε θέλω απλά να συμμετέχω, αυτό είναι το άλλο άκρο. Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό όταν δεν τα πας καλά, αλλά έτσι είναι. Εξαρτάται από πολλά. Όσον αφορά την ταχύτητα, αυτή υπάρχει. Αλλά δεν είναι αρκετό να έχεις την ταχύτητα και τα υπόλοιπα να μη πηγαίνουν όσο καλά ήλπιζες.