Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Sochi με τις σημαίες τους…

yellow

Ψιλοαδιάφορη πίστα, ψιλοαδιάφορος αγώνας, που σώθηκε προς το τέλος με τις μονομαχίες εντός πίστας. Οκ, επιβιώσαμε κι έτσι κι αλλιώς το να βλέπεις τα χρώματα και τους ήχους της F1 Κυριακή μεσημέρι ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

green

Μας άρεσαν πολύ τα γούνινα ρώσικα καπελάκια, πάντως, που σε συνδυασμό με το χαρούμενο βάθρο έκλεισαν όμορφα το απόγευμα…

blue

Νέο επεισόδιο team radio με Alonso και McLaren, με τον Ισπανό τουλάχιστον να δείχνει πια ότι διασκεδάζει τη δυστυχία του…

yellow_red

Η μέρα της μαρμότας για το Race Control και τη στρατηγική της Williams. Μπορούμε να προτείνουμε κάτι ριζοσπαστικό; Αφού καταλήξουν σε μια απόφαση για pit stop, να κάνουν επί τόπου κάτι διαφορετικό. Μπορεί να τους βγει καλύτερο.

green

Έχουμε ξαναπεί ότι η επίδοση του Sainz φέτος δεν τυγχάνει της εκτίμησης που αξίζει, κυρίως λόγω της παρουσίας του Verstappen, αλλά στη Ρωσία ο Ισπανός έκανε μια εκπληκτική επιστροφή στο τιμόνι μετά το ατύχημα του Σαββάτου κι ήταν απλά εξαιρετικά άτυχος με την εγκατάλειψή του.

black_white

Kimi-Bottas, Bottas-Kimi και τελοσπάντων ο Φιλανδικός εμφύλιος θα χρειαστεί ειδικό άρθρο DriveAlyze… Σας έλειψε;

black_orange

Ναι, ο Rosberg είναι εξαιρετικά άτυχος φέτος και είναι κρίμα που σε περιπτώσεις όπως του Sochi δεν του δίνεται η ευκαιρία να «πάρει» το τριήμερο. Ο Nico ήταν ταχύτατος και κράτησε στην εκκίνηση την πρώτη θέση, κάνοντας ό,τι έπρεπε από πλευράς του για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου. (Βέβαια, ρόδα είναι και γυρίζει και στο παρελθόν υπήρξε αυτός ο «τυχερός» της ομάδας.)

black

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Sochi, με ανθρώπους της πίστας να τρέχουν μέσα στην άσφαλτο για να απομακρύνουν θραύσματα καθώς τα μονοθέσια περνούσαν κανονικά από δίπλα. Μόνο σε αγώνες καρτ αυτά και αν… Βέβαια οι Ρώσοι είναι οπωσδήποτε λαός σκληροτράχηλος και με υψηλό το αίσθημα της αυτοθυσίας για την πατρίδα!

green

Μπορεί η «φυσική» θέση του Perez να ήταν η 5η γι αυτό τον αγώνα (αν δεν γινόταν το συμβάν Kimi-Bottas), όμως ακόμα κι αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν καταπληκτικό, με τον τρόπο που το προσπάθησε η Force India και ο Sergio.

chequered

Μπορεί να εξελίχθηκε σε «κυριακάτικη βόλτα» ο αγώνας για τον Lewis, όμως η παρουσία του στους πρώτους γύρους έδειχνε σαφώς ότι ο Βρετανός θα πάλευε για τη νίκη. Τα πράγματα πλέον είναι πολύ πιο εύκολα και -απαλλαγμένος από την «πίεση» για άλλα ρεκόρ φέτος- λογικά τα βάθρα είναι ο στόχος και όχι απαραίτητα οι νίκες.

Για να δείτε όλες τις σημαίες και τις επεξηγήσεις τους πατήστε Εδώ