Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Silverstone με τις σημαίες τους…

green

Σπάνια μας απογοητεύει το Silverstone, αποδεικνύοντας ότι -άσχετα με τεχνικούς κανονισμούς- η πίστα με τον σχεδιασμό της κάνει πράγματι τη διαφορά.

green

Ασχέτως τελικού αποτελέσματος, ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε ρυθμό φάνηκε η Williams και έδωσε το κάτι παραπάνω σε ενδιαφέρον από τον πρώτο γύρο. Για πρωτάθλημα δεν πάει, αλλά ίσως αποδειχθεί ρυθμιστής στη μάχη του τίτλου των οδηγών της Mercedes…

green

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Vettel κατάφερε να κάνει το μπαμ και να σκάσει μύτη στο βάθρο. Τυχερός που η Williams αποδείχθηκε «λίγη» στη στρατηγική, όμως ο ίδιος έκανε πολύ θαρραλέες κινήσεις εντός πίστας, ειδικά στις μικτές συνθήκες.

yellow

Ο Rosberg δεν ήταν όσο επιθετικός χρειαζόταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι έχασε πολύτιμο χρόνο πίσω από αντιπάλους. Μόνο στην περίοδο των μικτών συνθηκών με ελαστικά για στεγνό φάνηκε να έχει βρει το κάτι παραπάνω, όμως αυτό ήταν δεδομένο ότι δεν θα κρατούσε πολύ. Τα λάθη της Williams του επέτρεψαν ουσιαστικά να είναι στη 2η θέση.

yellow_red

Κακό Σαββατοκύριακο για τον Verstappen, από αυτά που πρέπει να ξεχάσεις γρήγορα και να ανασυνταχτείς, χωρίς να μπορείς να βρεις ακριβώς τι πήγε στραβά.

green

Αργή, πτωχή πλην τίμια η Marussia που στα χέρια των Stevens και Mehri τερμάτισε με δυο μονοθέσια ένα δύσκολο και απρόβλεπτο αγώνα. Αργή, βεβαίως, βεβαίως, αλλά ας της αναγνωρίσουμε την προσπάθεια, αφού οι θέσεις 12 και 13 είναι το καλύτερο αποτέλεσμά της φέτος.

red

Για μια ακόμα φορά οι δυνατότητες της Williams δεν αξιοποιούνται πλήρως, λόγω υπερβολικά συντηρητικής στρατηγικής. Οι μεγάλες νίκες θέλουν ρίσκο για την ήττα, αλλιώς μπορεί να χάνεις πάντα για λίγο.

yellow

Προς επανεξέταση και οι εντολές για μάχη ή όχι μεταξύ team mates στη Williams, αφού μάλλον ο χειρισμός έφερε και τα δύο μονοθέσια τελικά πιο κάτω απ’ό,τι μπορούσαν. Εμφανής η καθυστέρηση του Bottas πίσω από τον Massa, αν και δεν υπήρχε η ταχύτητα για καθαρό προσπέρασμα.

green

Πολύ καλή η εφαρμογή του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας αυτή τη φορά. Άμεση αντίδραση και κατάλληλη για το συμβάν που την προκάλεσε. Με τον καιρό θα γίνει δεδομένο.

yellow_red

Ναι, αν είχε βρέξει λίγο παραπάνω μετά το pit stop, ο Raikkonen θα είχε κάνει καλή κίνηση. Όμως εκείνη τη στιγμή η πίστα δεν ήταν σε κατάσταση για ενδιάμεσα. Θα έπρεπε να αλλάξει κάτι για να δικαιωθεί η επιλογή, άρα το ότι… δεν ήταν τυχερός δεν σημαίνει ότι ήταν άτυχος ο Φιλανδός. Γενικά καλή απόδοση, θα μπορούσε και καλό αποτέλεσμα.

chequered

Αποφασιστικός Lewis Hamilton, χωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα από την Παρασκευή, αλλά με καθαρό μυαλό για εναλλακτικές όταν χρειαζόταν. Σωστές επιλογές σε συνδυασμό με μικρή δόση τύχης, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό ήταν μια τέλεια νίκη…

Για να δείτε όλες τις σημαίες και τις επεξηγήσεις τους πατήστε Εδώ