Οι κριτές του F1 GRIP σχολιάζουν το τριήμερο του Red Bull Ring με τις σημαίες τους…

green

Άλλες ελπίδες είχαμε για τον αγώνα, αλλά ευτυχώς έσωσαν κάπως την παρτίδα οι οδηγοί εκτός βάθρου…

green

Σούπερ Verstappen και πάλι, με καλή παρουσία από την Παρασκευή και σοβαρότατη εμφάνιση την Κυριακή. Η χρονιά εξελίσσεται σε μεγάλο «σχολείο» και σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσουμε να περιμένουμε το πως θα ανταποκριθεί σαν ψυχολογία και καθαρή απόδοση σε περίπτωση διεκδίκησης θέσεων στο βάθρο.

blue

Εντάξει, όχι για μπλε σημαία, αλλά όπως και να το κάνουμε βρίσκουμε αδικαιολόγητη την αισιοδοξία της Ferrari, καθώς στην F1 όλα κρίνονται Κυριακή, όχι Παρασκευή και… αρχές Σαββάτου. Όχι, δεν κοίταξε ούτε στιγμή σοβαρά τη Mercedes και μάλιστα έμεινε πίσω από τη Williams.

green

Με φόρα από το LeMans ο Hulkenberg, σε μια πειστική και σταθερή εμφάνιση στην Αυστρία.

black_white

Πείτε μας προϊστορικά απολιθώματα του racing, αλλά αυτά τα επιπλέον κερμπ-λουκάνικα δεν θα τα συνηθίσουμε ποτέ… Ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά των στροφών…

green

Σαν έτοιμος από… παλιά ο Massa, βρέθηκε σε φάση βάθρου δεν έχασε την ευκαιρία. Ο Vettel ποτέ δεν κατάφερε να απειλήσει ευθέως, γιατί ο Βραζιλιάνος είχε τα πάντα υπό έλεγχο, ενώ ταυτόχρονα κινούταν ταχύτατα.

black_orange

Νιώθουμε τη μέρα της μαρμότας γράφοντας συνέχεια για την απογοήτευση από τη McLaren-Honda, αλλά δε γίνεται να μην αναφερόμαστε καθόλου… Πόσο κρίμα. Για την ομάδα και για τους οδηγούς που έχει.

green

Μας άρεσε ιδιαίτερα και ο Nasr, στις μονομαχίες που έδωσε. Πολύ καλή αίσθηση χώρου, ταχύτητας, κίνησης οχημάτων.

black_white

Μικρός θεούλης ο Maldonado, λογικά το προσπέρασμα στον Verstappen έγινε δυνατό μέσω… «εκφοβισμού». Τη στιγμή που ο Pastor κάνει τις πιρουέτες από πίσω ο Max κοιτάει τους καθρέφτες… Θέλει πολύ για να βγάλεις από μόνος σου το μονοθέσιο εκτός πίστας;

yellow_red

Μια το λάθος, μια η χαρτογράφηση, μία η παγκόσμια υπερθέρμανση… το θέμα στο racing είναι πως επαναλαμβανόμενες δικαιολογίες κρύβουν βαθύτερα προβλήματα. Ferrari και Kimi θα πρέπει να κάνουν κάποιες πολύ σοβαρές κουβέντες.

chequered

Κλασική νίκη Rosberg, με κυριαρχία στον ρυθμό από τα ελεύθερα της Παρασκευής. Ο Nico φάνηκε να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητό του από τις πρώτες δοκιμές και λογικά θα έβρισκε τρόπο να περάσει τον Lewis μέσα στον αγώνα ακόμα κι αν δεν είχε πάρει το προβάδισμα στην πρώτη στροφή.

Για να δείτε όλες τις σημαίες και τις επεξηγήσεις τους πατήστε Εδώ