Η Skoda διευρύνει την γκάμα του Octavia με δύο νέες εκδόσεις οι οποίες λειτουργούν εναλλακτικά με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Tα νέα Skoda Octavia G-TEC & Octavia Combi G-TEC θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό στα πλαίσια της έκθεσης ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2014, που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού) από 25 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2014.

 

Η νέα Skoda Octavia G-TEC εξοπλίζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110hp, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη. Και οι δύο εκδόσεις Octavia διαθέτουν το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού Green Τec που περιλαμβάνει τεχνολογίες όπως το σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Aνάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση, ενώ ο τούρμπο κινητήρας πληρεί τις προδιαγραφές Euro 6.

Mε αποκλειστική χρήση CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km, με την κατανάλωση να βρίσκεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα 3,5 kg/100 km. Ο κάτοχος δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα 97 g/km. Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 km και συνολικά το Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό.

 

Οι δύο δεξαμενές CNG έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την πρακτικότητα του αυτοκινήτου, αφού η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών φτάνει τα 460 λίτρα (στη sedan) ή τα 480 λίτρα (στη combi έκδοση).

Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500 σ.α.λ, το 0-100 έρχεται σε 10,9″ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 195 km/h.