Ο Sebastian Vettel προσθέτει τον εαυτό του στους «ανήσυχους» για το μέλλον της F1 και τονίζει την ανάγκη για αλλαγές με σκοπό την τόνωση του ενδιαφέροντος του κοινού για το σπορ.

Σε συνέντευξη στη γερμανική sport bild ο Vettel σχολιάζει:

Ο καλύτερος δείκτης (σ.σ. για το ενδιαφέρον του κοινού) είναι οι θεατές στις πίστες. Και δεν είναι σε αριθμό όπως παλιά. Χάσαμε φέτος τον αγώνα στην πατρίδα μας τη Γερμανία γι’ αυτό. Σκεφτόμαστε σαν οδηγοί, αν είναι η F1 καλό ή κακό δρόμο. Γι αυτό χρειαζόμαστε τη γνώμη των οπαδών.

Οι αγώνες έχουν γίνει πολύ περίπλοκοι. Πως θα καταλάβει κάποιος που δεν ασχολείται όλη την εβδομάδα με την Formula1 πως το κάνουμε; Και πολύ σημαντικό: τα εισιτήρια έχουν γίνει πολύ ακριβά. Πως θα μπορέσει ένας πατέρας με οικογένεια να πληρώσει για μια επίσκεψη στην πίστα;

Πρέπει να κάνουμε τα αυτοκίνητα πιο γρήγορα, είτε μέσω της ισχύος, είτε μέσω καλύτερων ελαστικών ή περισσότερης πρόσφυσης.Πρέπει να είναι ξανά βασική προϋπόθεση να ελέγχουμε αυτά τα θηρία, για να ξεχωρίζουν οι καλύτεροι.

Είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έχει κάνει το σπορ. Πρέπει να ενδιαφέρει την F1 το τι δεν περνάει. Και να καταλάβουμε τι αρέσει στον οπαδό. Ο Bernie εμπλέκεται σε αυτό και είναι πολύ ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα.

Ο Vettel αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη τιμή που νιώθει να οδηγεί για τη Ferrari, λόγω ιστορίας της Scuderia αλλά και των επιτυχιών του ήρωα του Seb, Michael Schumacher.

Δεν γνωρίζουμε αν οι αλλαγές που ζητά ο Vettel έχουν να κάνουν με την ανάγκη για αλλαγή των ισορροπιών και την καθαίρεση της Mercedes από την πρώτη θέση, όμως τα ζητήματα που θίγει και η προσέγγισή του θα βρουν σίγουρα σύμφωνους πολλούς οπαδούς της F1.