Ο Mika Hakkinen μίλησε σε Φιλανδικά μέσα για τον Ayrton Senna και τη σύντομη συνεργασία τους, όταν ο Φιλανδός αντικατέστησε τον Michael Andretti στη McLaren και βρέθηκε πλάι στο Βραζιλιάνο στους τελευταίους τρεις αγώνες του 1993.

H σχέση των δύο μεγάλων οδηγών δεν ήταν καλή και οι δύο οδηγοί είχαν έντονες στιγμές. Μία από αυτή ήταν στον πρώτο αγώνα του Φιλανδού με τη McLaren, στην Πορτογαλία, όταν ο Hakkinen νίκησε το Senna στις κατατακτήριες.

Ο «Ιπτάμενος Φιλανδός» είπε για τη συνεργασία του με το Senna:

Όταν ξεκίνησα στη McLaren, o Ayrton δε με σεβόταν καθόλου. Σίγουρα, είχαμε κάποιες συζητήσεις, αλλά μπορούσε κανείς να καταλάβει πως δε με εκτιμούσε ούτε λίγο. Ήμουν εντάξει με αυτό. Ένα νεαρό παιδί από το Martinlaakso θα συνέχιζε να κάνει τη δουλειά του και θα προχωρούσε. Το μόνο που μπορούσα να κάνω, ήταν να συνεχίσω τη δουλειά μου.

Στην Πορτογαλία, στο Grand Prix του Estoril, όταν οδήγησα πιο γρήγορα από εκείνον, ήρθε και με ρώτησε πως στο καλό ήμουν ταχύτερος από εκείνον. Του έδειξα ότι «Έι, έχω μεγαλύτερες μπάλες!». Aυτό τον εξόργισε εντελώς. Θύμωσε πολύ. Έπειτα άρχισε να μου λέει για όλη του την καριέρα, όλα τα πρωταθλήματα που πήρε. Με έβαλε στον τοίχο και μου είπε «Μη προσπαθήσεις καν».

Μετά από αυτό, ποτέ δε θα είχαμε καλή σχέση. Ο Ayrton είδε πως ήμουν απειλή γι’ αυτόν, θα έχανε τον τίτλο του καλύτερου οδηγού στον κόσμο και πως υπάρχει αυτός ο νεαρός που έρχεται για να τον περάσει.