Ο Sergio Marchionne, CEO της Fiat Chrysler Automobiles και Πρόεδρος της Ferrari, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια εκδήλωσης της εταιρείας στη Νέα Υόρκη, ότι η διάσημη Ιταλική φίρμα θα κατασκευάσει το πρώτο της SUV.

Βέβαια, η Ferrari δε θα αντέξει να αποκαλέσει κάποιο από τα μοντέλα της «SUV», οπότε το τμήμα marketing της εταιρείας βρήκε ήδη τη λύση: FUV, ή Ferrari Utilitarian Vehicle.

Ο ίδιος ο Marchionne, που χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά αυτόν τον όρο όταν αναφέρεται στο καινούριο project της Ferrari, δεν έδωσε πολλά στοιχεία για το επερχόμενο FUV, όμως επιβεβαίωσε ότι θα διαθέτει τέσσερις πόρτες. Οι επόμενες κινήσεις της Ferrari σχετικά με αυτό το θέμα αναμένεται να συμβούν σε βάθος τριετίας.

Η εταιρεία επιθυμεί να κατανοήσει πολύ καλά το ποια θα είναι η ζήτηση για ένα τέτοιο αυτοκίνητο και να αποφασίσει αναλόγως για τα τελικά νούμερα της παραγωγής, που θα είναι περιορισμένη.

Ακούγοντας τα σχόλια του Marchionne, καταλαβαίνουμε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όταν παρουσιαστεί, θα αποτελεί περισσότερο μία ερμηνεία της Ferrari για το πως πρέπει να είναι ένα SUV και δε θα θυμίζει σε τίποτα τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού, όπως η Cayenne.

Η φίρμα είναι πολύ προσεκτική στις φράσεις που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε αυτό το μελλοντικό μοντέλο, επειδή το κοινό σε αυτήν τη φάση ενδέχεται να πιστεύει ότι μία υπερυψωμένη Ferrari με τέσσερις πόρτες και μεγάλους τροχούς αποτελεί βλασφημία. Όμως, οι συνολικές δραστηριότητες της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, όπως η αύξηση των μονάδων παραγωγής και η σαφώς μεγαλύτερη εστίαση στην πρακτικότητα κάποιων αυτοκινήτων της (όπως η GTC4Lusso), δείχνουν ότι μία τέτοια απόπειρα αποτελεί απλά λογική συνέχεια.

Επιπλέον, η αγορά των πολυτελών SUV είναι πολύ μεγάλη και η Ferrari ίσως αποφάσισε να σταματήσει να την αγνοεί.