Ο Kimi Raikkonen βρέθηκε στην πρωτοπορία του Γερμανικού GP για δέκα γύρους, όμως αναγκάστηκε να παραχωρήσει τη θέση του μετά από εντολή της Ferrari. Ο Φινλανδός έκανε το πρώτο του pitstop στον 15ο γύρο, με τον teammate του να κάνει το ίδιο έντεκα γύρους αργότερα.

Ο Raikkonen ανέλαβε την πρώτη θέση μετά την αλλαγή ελαστικών του Valtteri Bottas και στον 39ο γύρο του ζητήθηκε να αφήσει το Sebastian Vettel να περάσει. Η εντολή δε δόθηκε από το μηχανικό αγώνα του Raikkonen, αλλά τον επικεφαλή μηχανικό, Jock Clear:

Jock Clear: Kimi, εδώ Jock. Γνωρίζεις πως πρέπει να προσέξουμε τα ελαστικά μας. Και στα δύο μονοθέσια πρέπει να το κάνετε και είστε σε διαφορετικές στρατηγικές. Οι στρατηγικές διαφέρουν ελάχιστα και θα θέλαμε να μη κρατήσεις το Seb. Ευχαριστούμε.

Kimi Raikkonen: Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Τι θέλετε να κάνω;

Jock Clear: Χάνοντας όσο πιο λίγο χρόνο γίνεται, όποτε μπορείς. Ο Seb έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ταχύτερα, αλλά πληγώνει τα ελαστικά του, όπως κι εσύ. Θα χρειαστεί να τα προσέξουμε.

Kimi Raikkonen: Δηλαδή θέλετε να τον αφήσω; Απλά πες το.

Μετά τον αγώνα, ο Raikkonen δήλωσε:

Έχουμε ορισμένους κανόνες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Είχα ταχύτητα και φυσικά ήταν σε μία φάση του αγώνα που φαινόταν πως δε θα σταματούσα.

Στη συνέχεια, είχε μία έξοδο καθώς προσπαθούσε να περάσει τη Haas του Kevin Magnussen, που ήταν ένα γύρο πίσω. Ο συμπατριώτης του, Valtteri Bottas, τον πέρασε και τον έριξε στην τρίτη θέση.

Μετά το ατύχημα του Sebastian Vettel, οι δύο Φινλανδοί έκαναν pitstop και έπεσαν πίσω από τον τελικό νικητή, Lewis Hamilton. Ο οδηγός της Ferrari μίλησε για τον αγώνα και το αποτέλεσμα:

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με τη βροχή και αρκετή ολίσθηση σε μερικά σημεία. Είχα μία μικρή στιγμή με μονοθέσια που ήταν ένα γύρο πίσω σε φρενάρισμα και ο Valtteri πέρασε, οπότε δεν ήταν εύκολος αγώνας. Είμαι χαρούμενος που τερμάτισα, λίγο απογοητευμένος, αλλά θα πάρω το αποτέλεσμα σήμερα και θα δοκιμάσουμε την επόμενη φορά.

Ο Raikkonen πήρε το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο για φέτος και είναι τρίτος στη βαθμολογία.