Μετά την σημερινή συνεδρίαση του CVC, του ομίλου που έχει στην κατοχή του τα εμπορικά δικαιώματα του πρωταθλήματος της Formula 1, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Formula 1 Group, επελέγη ξανά ως πρόεδρος ο 84χρονος Bernie Ecclestone.

Ο Εcclestone είναι επικεφαλής του αθλήματος για περίπου τρεις δεκαετίες, οπότε για το CVC ήταν ο πλέον κατάλληλος για αυτήν την θέση. Ο Βρετανός αντιμετώπισε περιπέτειες και απομακρύνθηκε από το διοικητικό συμβούλιο τον Ιανουάριο, ύστερα από κατηγορίες δωροδοκίας Γερμανικού δικαστηρίου. Όμως, η δίκη του Αυγούστου είχε θετική κατάληξη για αυτόν, αφού βέβαια χρειάστηκε να καταβάλει το ποσό των 60 εκατομμυρίων λιρών.

Νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ο πρώην πρόεδρος της Nestle, Peter Brabeck-Letmathe, ο Paul Walsh και ο Lucas Di Montezemolo.Το πρώην “αφεντικό” της Ferrari μετά την παραίτηση του το Σεπτέμβριο εμπλέκεται ξανά στις υποθέσεις της Formula 1, χωρίς όμως να έχει κάποια εκτελεστική ιδιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γερμανικής Sport Bild, ο Montezemolo είχε προταθεί για να αναλάβει χρέη προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο. Παρ΄ όλα αυτά ο CEO της FIAT, Sergio Marchionne τα “βρόντηξε” στη στρατηγική συνεδρίαση της Formula 1 στη Γενεύη και έπεισε τους εκπροσώπους του CVC, ότι θα δεχόταν μόνο την απλή παρουσία του Montezemolo στο συμβούλιο του Formula 1 Group. Η ίδια, λοιπόν, η Ferrari στέρησε στον ευεργέτη της και βοηθό στο παρελθόν του “πατέρα” της εταιρείας, Enzo Ferrari, μια τέτοια τιμητική θέση.