Μετά από μερικά χρόνια δυσκολιών, η Sauber δίνει ενθαρρυντικά σημάδια για το μέλλον της, αφού απέκτησε ένα νέο χορηγό και κάνει προσπάθειες να αυξήσει το προσωπικό της κατά 80 άτομα.

Η ομάδα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχει μία περιπετειώδη σεζόν, κυρίως όσον αφορά ζητήματα εκτός πίστας. Η Monisha Kaltenborn αποχώρησε από την ομάδα τον Ιούνιο λόγω διαφωνιών με τους Σουηδούς επενδυτές της Sauber.

H πρώην επικεφαλής της ελβετικής ομάδας είχε κλείσει συμφωνία με τη Honda για παροχή κινητήρων τον περασμένο Απρίλιο, όμως ο διάδοχός της, Frederic Vasseur, σύμφωνα με ρεπορτάζ, επέμεινε να ακυρωθεί. Έτσι κι έγινε, με τη Sauber να κάνει νέα συμφωνία με τη Ferrari για καινούριους κινητήρες. Υπενθυμίζουμε πως οι Marcus Ericsson και Pascal Wehrlein φέτος αγωνίζονται με κινητήρες της Ferrari από το 2016.

Επιπλέον, φήμες αναφέρουν πως ο Ericsson θα διατηρήσει τη θέση του, με τη βοήθεια των συμπατριωτών του που έχουν επενδύσει στην ομάδα, πλάι του όμως θα βρεθεί ένας νεαρός της Ferrari. Αυτός θα είναι είτε ο Charles Leclerc, είτε ο Antonio Giovinazzi, με το Μονεγάσκο να διατηρεί ένα πλεονέκτημα.

Η άφιξη του Vasseur έχει φέρει ένα νέο αέρα στη Sauber, που σήμερα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρία Flex-Box, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό, αφού η απουσία χορηγών από το μονοθέσιο είναι εμφανής.

Επίσης, ο Frederic Vasseur δήλωσε πως επιθυμεί να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της Sauber, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελείται από 320 άτομα:

Ο αριθμός των εργαζομένων είναι πολύ μικρός. Πρέπει να αναπτυχθούμε σε κάθε τομέα, ειδικά στην αεροδυναμική. Λίγο-πολύ, ο στόχος είναι τα 400 άτομα. Όταν μπήκα στη Renault πέρυσι, ήμασταν 470 και όταν έφυγα αυξηθήκαμε στα 600.

Πρέπει να πάρουμε ανθρώπους στη σωστή θέση. Αν αυξήσουμε το προσωπικό, πρέπει να αυξηθεί το μπάτζετ, αλλά αυτό δεν είναι το πιο δύσκολο. Πρέπει να βρεις τους σωστούς ανθρώπους και να βρεις το σωστό πόστο. Για να πάρεις άτομα πρέπει να πετύχεις τους οικονομικούς στόχους, αλλιώς έχουμε το χειρότερο σενάριο. Καλύτερα να μείνουμε στους 320 παρά να παίρνουμε άτομα τυχαία.