diResta_cockpit

Μέσα από τη νέα μας ενότητα, το F1GRIP θα προσπαθεί μετά από κάθε Grand Prix να αναλύει τα δεδομένα, τους χρόνους, τις προσπάθειες και τις μάχες ανάμεσα στους team mates.

Force India

QualifyingDi Resta 4 Hulkenberg 2

RaceDi Resta 5 Hulkenberg 1

ΒαθμοίDi Resta 21 Hulkenberg 7

Επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί το GP του Monaco για την ομάδα της Force India. Διπλός τερματισμός στους βαθμούς για τους Ινδούς σε μία ιδιαίτερη πίστα.

Τα προβλήματα του Di Resta με την ισορροπία του μονοθεσίου του εκμεταλλεύτηκε το Σάββατο ο Hulkenberg. Ο Γερμανός δείχνει πως βρίσκει ρυθμό στις κατατακτήριες. Στον αγώνα αν και εκκινούσε τρεις θέσεις μπροστά από τον team mate του, το λάθος να μπει στον ίδιο γύρο για το Pit stop του με τον Raikkonen, όπου και τον καθυστερούσε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα του. Από την άλλη, ο Di Resta εκκίνησε με τη μαλακή γόμα της Pirelli και καθυστερώντας τη δική του στάση για Pit stop βρέθηκε στο πέσιμο της καρό σημαίας ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Hulkenberg, στην 7η θέση.

Μπορεί η ψαλίδα να έχει ανοίξει μεταξύ τους, στις βαθμολογίες, αλλά η μάχη αναμένεται σκληρή στη συνέχεια στο στρατόπεδο της Force India.

Lotus

QualifyingRaikkonen 2 Grosjean 4

RaceRaikkonen 5 Grosjean 1

ΒαθμοίRaikkonen 51 Grosjean 35

Μόνο ευχαριστημένη δεν μπορεί να είναι η ομάδα της Lotus από τον αγώνα του Monaco. Μέτρια εμφάνιση το Σάββατο, βάση και αυτών που είδαμε στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ακόμη πιο κακή την Κυριακή στον αγώνα.

Στις κατατακτήριες ο Grosjean δείχνει πως βρίσκει τον ρυθμό του. Ο Γάλλος έχει πάρει τον αέρα του Φιλανδού team mate του για τα καλά. Ήδη μετράει ένα σκορ 2-4 με τη 5η θέση του έναντι της 8ης του Kimi. Εκεί που υστερεί ο Romain είναι οι αγώνες. Προβλήματα συγκέντρωσης και ορθής κρίσης είναι τα δύο στοιχεία που δείχνουν να επικρατούν στο μυαλό του Γάλλου. Λάθος κινήσεις στην εκκίνηση του Monaco θεωρούνται απαγορευτικές με αποτέλεσμα για ακόμη έναν αγώνα να εγκαταλείψει μετά από δικό του λάθος.

Ο Raikkonen αντιμετώπισε για ακόμη ένα αγώνα προβλήματα με τα ελαστικά του, που του στέρησαν σε ρυθμό αλλά και μία καλή θέση με το πέσιμο της καρό σημαίας. Ανισόρροπη η επίδοση της Lotus, στη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα. Εξιλέωση στον Καναδά; Θα δείξει…

Williams

QualifyingMaldonado 5 Senna 1

RaceMaldonado 2 Senna 4

ΒαθμοίMaldonado 29 Senna 15

Από τον παράδεισο στη κόλαση η Williams. Νίκη στην Ισπανία για τον Maldonado, συγκρούσεις, ποινές και εγκαταλείψεις στο Monaco. Ο οδηγός από την Βενεζουέλα που επικράτησε του team mate του το Σάββατο, με τις ποινές βρέθηκε να εκκινεί τελευταίος. Την Κυριακή κατάφερε να πέσει πάνω σε μία HRT δίνοντας τέλος στον αγώνα του αλλά παράλληλα απογοήτευση, στους ξαφνικά, υποστηρικτές του. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη μετριότατη οδηγική του ικανότητα.

Ο Senna πέρασε απαρατήρητος το Σάββατο με την 14η θέση και στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να φέρει τη Williams στη 10η θέση και στον έναν βαθμό στο ενεργητικό του Βραζιλιάνου. Ακόμη μία μέτρια εμφάνιση για τον Senna που φέτος τουλάχιστον προσπαθεί απλά να τερματίσει και ότι βγει.

Sauber

QualifyingKobayashi 3 Perez 3

RaceKobayashi 3 Perez 3

ΒαθμοίKobayashi 19 Perez 22

Σούπερ ντέρμπι στις τάξεις της Sauber. Σούπερ απογοήτευση βέβαια και η εμφάνισή της στο Monaco. Ατύχημα για τον Perez και τον Kobayashi σε δοκιμαστικά και αγώνα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να φύγουν με άδεια χέρια οι Ελβετοί από το Πριγκιπάτο.

Η επικράτηση του Ιάπωνα στο Qualifying ήταν εύκολη καθώς ο Perez δεν μπόρεσε να πάρει χρόνο μετά το ατύχημά του. Στον αγώνα, ο Perez προσπάθησε, ακόμη και με τα προβλήματα που είχε στο μονοθέσιό του, και ανέβηκε μέχρι την 11η θέση. Αξιόλογη εμφάνιση από τον Μεξικανό εν αντιθέσει με τον Ιάπωνα της Sauber. Ο Kamui είχε τη στιγμή του στην εκκίνηση και εγκατέλειψε 5 γύρους μετά.

Διαφορετικός αγώνας ο Καναδάς και θεωρούμε πως ήρθε η στιγμή για μία καλή εμφάνιση από την Sauber. Κλείνουμε προς…Perez.

Σημείωση: Οι βαθμοί δίνονται βάση τελικής κατάταξης σε δοκιμαστικά και αγώνα. Η κρίση και οι άτυποι νικητές, από το F1GRIP, βρίσκονται μέσα στα σχόλια κάθε ομάδας και οδηγού.

Συνεχίζεται…