Αν και ο Max Verstappen κράτησε χαμηλούς τόνους σχετικά με τη συμπεριφορά των Alonso και Massa κατά τους τελευταίους γύρους του Grand Prix Ιαπωνίας (διαβάστε εδώ), ο Helmut Marko δεν φάνηκε να είναι το ίδιο συγκαταβατικός.

Οι πιλότοι των Williams και McLaren έδιναν τη δική τους μάχη για την τελευταία θέση της βαθμολογούμενης δεκάδας, όταν οι Hamilton και Verstappen, που διεκδικούσαν τη νίκη στον αγώνα, τους έφτασαν για να τους ρίξουν γύρο.

Οι κριτές επέπληξαν τον Alonso, αφού από τα στοιχεία τους φάνηκε ότι αγνόησε τις μπλε σημαίες για σχεδόν έναν γύρο, αλλά δεν ασχολήθηκαν με τον Massa.

Στον Βραζιλιάνο όμως στρέφει τα πυρά του ο Marko, διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση:

Ο Max είχε το ρυθμό να επιτεθεί στον Hamilton. Όταν διακυβεύεται η πρώτη θέση σε έναν αγώνα, δεν γίνεται να κάνεις άκρη μετά από τόσες στροφές. Χωρίς αυτό το συμβάν, θα είχαμε ένα πολύ συναρπαστικό τέλος.

Θα ήταν καλύτερα αν ο Massa έπαιρνε σύνταξη.

Οι δηλώσεις του Marko, που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις, έγιναν στο ORF, και όσοι γνωρίζουν Γερμανικά μπορούν να τις παρακολουθήσουν στο video που ακολουθεί.