Τα Ιταλικά ΜΜΕ έχουν «σταυρώσει” τη Scuderia Ferrari τις τελευταίες μέρες, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν πώς σε μία χρονιά που η ομάδα έχει ένα τόσο γρήγορο μονοθέσιο, το πρωτάθλημα έχει πρακτικά ήδη χαθεί.

Ο Sergio Marchionne, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν για την επετειακή εκδήλωση της Ferrari στο χρηματιστήριο της Wall Street, απάντησε σε ερωτήσεις του Class CNBC και της δημοσιογράφου Silvia Berzoni.

Ο ισχυρός άνδρας της Fiat-Chrysler και της Ferrari, εμφανίστηκε ήρεμος, ενώ αρνήθηκε να ξεγράψει ακόμα τη φετινή σεζόν. Παραδέχθηκε ότι λάθη των πιλότων και μηχανικές αστοχίες έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την ομάδα, τόνισε όμως ότι έχει γίνει τεράστια πρόοδος και ότι τα αποτελέσματα έχουν ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Όταν ένα εξάρτημα που κοστίζει 59 ευρώ σου καταστρέφει τον αγώνα, δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Τα μονοθέσια κοστίζουν εκατομμύρια και το να αντιμετωπίζεις προβλήματα από μια τέτοια ανοησία είναι κάτι που με ενοχλεί. Πρέπει να ανανεώσουμε την προσήλωσή μας στην ποιότητα των εξαρτημάτων. Είναι κάτι που ίσως παραβλέψαμε, γιατί ποτέ δεν έπαιζε καθοριστικό ρόλο, αλλά φέτος, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, έβλαψε την ομάδα.

Στη συνέχεια ο Marchionne, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είπε:

Η σεζόν δεν έχει χαθεί και το παιγνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το μονοθέσια, και αυτό το λέω με όλη την ταπεινότητα που έχουμε στη Ferrari, έχει κάνει τρομερή πρόοδο. Πιστεύω ότι είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο, αν όχι σε ανώτερο, σε σύγκριση με τη Mercedes. Και το λέω αυτό χωρίς αλαζονεία.

Είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχαμε τα προβλήματα αυτά στους τελευταίους τρεις αγώνες, τώρα θα συζητήσουμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Τα λάθη των οδηγών στη Σιγκαπούρη, τα προβλήματα στη Μαλαισία και την τελευταία Κυριακή (Ιαπωνία)… Δεν θα μιλήσω για κακοτυχία γιατί δεν πιστεύω σε αυτή, αλλά το σημαντικό είναι να μη χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να θυμόμαστε ότι πέρυσι κανείς δεν θα περίμενε να βελτιωθούμε τόσο.

Είμαι πεπεισμένος ότι στους τέσσερις αγώνες που απομένουν, θα κλείσουμε την ψαλίδα από τη Mercedes, τουλάχιστον εν μέρει.