Πληροφορίες

 • Πλήρες Όνομα: Lewis Carl Davidson Hamilton
 • Εθνικότητα: Βρετανική
 • Ημερομηνία Γέννησης: 7 Ιανουαρίου 1985
 • Πόλη καταγωγής: Stevenge
 • Website: www.lewishamilton.com/

Στατιστικά

 • Αγώνες: 188
 • Νίκες: 53
 • Βάθρα: 104
 • Pole position: 61
 • Ταχύτεροι γύροι: 31
 • Πρωταθλήματα: 3 (2008, 2014,2015)
 • Ομάδες: McLaren (2007-2012), Mercedes (2013-)

Η καριέρα του με λίγα λόγια

2007

alonso_2007_hamilton

Μετά από δέκα χρόνια συνεργασίας σε μικρότερες κατηγορίες, ο rookie Hamilton τρέχει για τη McLaren με teammate του τον Alonso. Η χρονιά ξεκινά με εννέα βάθρα μεταξύ των οποίων και δύο νίκες, που του δίνουν την πρωτοπορία στη βαθμολογία. Την κρατάει μέχρι τον τελευταίο αγώνα λόγω δύο ακόμα νικών και καλών εμφανίσεων, αλλά χάνει το πρωτάθλημα λόγω δύο λαθών του στους τελευταίους δύο αγώνες.

2008

hamilton_2008

Ο Αlonso φεύγει και ο Hamilton γίνεται ο πρώτος οδηγός της McLaren. Κερδίζει πέντε αγώνες, κατακτά άλλα πέντε βάθρα, έχει σταθερά καλές εμφανίσεις και νικά τον Massa στη μάχη του τίτλου στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος στο χαοτικό αγώνα της Βραζιλίας.

2009

hamilton_china_2009

Οι κανονισμοί αλλάζουν, το ίδιο και οι ισορροπίες. Η μάχη του τίτλου δεν είναι πια εντός των δυνατοτήτων για τη McLaren. Μετά το απογοητευτικό πρώτο μισό της χρονιάς (μια χρονιά που ξεκίνησε με αποκλεισμό στον αγώνα της Αυστραλίας), έρχεται η ανάκαμψη, με δυο νίκες και συνεχείς μάχες για το βάθρο.

2010

hamilton_2010

Ο Button είναι πλέον teammate του Hamilton και υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός εντός και εκτός της ομάδας, μιας και ο τίτλος διεκδικήθηκε από πέντε πιλότους. Παρόλο που είχε την πρωτοπορία με 3 νίκες μέχρι τα 2/3 της σεζόν, ο Βρετανός έχασε τον τίτλο, λόγω της ανάκαμψης των Red Bull και Ferrari, κάτι που τον υποβιβάζει στην 4η θέση.

2011

hamilton_2011

Δεν καταφέρνει να παλέψει για τον τίτλο, αλλά ούτε και με τον Button, καθώς βρίσκεται συνεχώς σε μπελάδες, άλλες φορές με δική του υπαιτιότητα και άλλες χωρίς. Παίρνει όμως τρεις νίκες και ολοκληρώνει τη σεζόν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

2012

hamilton_2012

Έχει μια πολύ δυνατή σεζόν, παρόλα αυτά τερματίζει 4ος, καθώς έχασε πολλούς βαθμούς από μηχανικά προβλήματα. Παίρνει 4 νίκες, αλλά οι υπόλοιπες φορές που ανέβηκε στο βάθρο περιορίζονται στις τρεις και μάλιστα στους τρεις πρώτους αγώνες.

2013

hamilton_2013

Φεύγει από την McLaren για να πάει στη Mercedes. Η προσαρμογή είναι κάπως δύσκολη, αλλά ο Hamilton ανεβάζει την απόδοσή του, παίρνοντας πέντε poles, αλλά μία μόνο νίκη στο δρόμο για την τέταρτη θέση στη βαθμολογία.

2014

Hamilton_Νο44_Monza_2014

Ο Hamilton προσαρμόζεται πλήρως, η Mercedes φτιάχνει κυρίαρχο μονοθέσιο και ο Bρετανός, παρά κάποιες ατυχίες και τη μάχη απένταντι σε έναν πολύ καλό Rosberg, παίρνει 11 νίκες στο δρόμο προς το δεύτερό του πρωτάθλημα.

2015

hamilton_bahrain_mercedes_2015

Η Mercedes συνεχίζει να κυριαρχεί και ο Hamilton συνεχίζει να το εκμεταλλεύεται. Νικάει για δεύτερη φορά κατά κράτος τον teammate του, Nico Rosberg, και με 10 νίκες καταφέρνει να πάρει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του ισοφαρίζοντας τους Ayrton Senna, Nelson Piquet, Alain Prost και Jack Brabham.

 2016

Η κυριαρχία της Mercedes συνεχίστηκε, αλλά ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε δύσκολους αγώνες στην αρχή της χρονιάς. Ο Lewis Hamilton παρόλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας στα μέσα της χρονιάς και από εκεί άρχισε η πραγματική μάχη για το τίτλο. Ο Lewis Hamilton παρόλα αυτά νικήθηκε στο τέλος από τον teammate του Rosberg. Ο Rosberg στο τέλος της χρόνιας έφυγε από την Mercedes και ο Hamilton πλέον θα έχει πλήρως το ηγετικό ρόλο της ομάδας.