Ο Charles Leclerc κλέβει όλες τις εντυπώσεις στους τελευταίους δυο αγώνες με την διπλή βαθμολόγηση σε Μπακού και Βαρκελώνη. Ο Charles Leclerc χθες τερμάτισε στην δέκατη θέση με τις εντυπώσεις να τις κλέβει ο Μονεγάσκος στην μάχη που είχε κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Fernando Alonso. Ο Leclerc εκμεταλλεύτηκε το ατύχημα του Grosjean με τους Hülkenberg και Gasly και βρέθηκε από τον πρώτο γύρο στην ένατη θέση. Μέχρι το πρώτο του pit stop στον 20ο γύρο, έμεινε στην ένατη θέση κρατώντας για πολύ ώρα τον Alonso πίσω δείχνοντας ότι και με πιο αδύναμο θεωρητικά μονοθέσιο μπορεί να μείνει μπροστά από παγκόσμιους πρωταθλητές.

Παρόλα αυτά με ένα γύρο παραπάνω στην πίστα ο Alonso δεν κατάφερε να περάσει στα pit τον Leclerc με την μάχη τους να συνεχίζεται και πάλι μέχρι τον 41ο γύρο που εμφανίστηκε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας μετά την εγκατάλειψη του Esteban Ocon. Μετά την επανεκκίνηση ο Alonso εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι βρισκόταν πολύ κοντά στον Leclerc και κατάφερε να τον περάσει. Αν δεν είχε εμφανιστεί το VSC τότε θα μπορούσε να κρατήσει και για τον υπόλοιπο αγώνα τον Ισπανό πίσω του.

Ο Leclerc όμως μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Fernando Alonso και για την μάχη τους λέγοντας:

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να παλεύω με ένα τόσο μεγάλο όνομα της Formula 1. Εναντίον του Fernando μαθαίνω διπλά σε σύγκριση με άλλους οδηγούς. Για μένα όταν φοράω το κράνος μου, όλοι οι αντίπαλοι είναι ίδιοι. Προσπαθώ να κρατήσω εκείνον όπως ακριβώς θα κρατούσα τους πάντες πίσω μου.

O Leclerc κατάφερε να κάνει κάτι που είδαμε τελευταία φόρα το 2015 από την Sauber. Δηλαδή να βαθμολογηθεί σε δυο συνεχόμενους αγώνες. Επίσης σε συγκομιδή βαθμών η Sauber έχει κατά δυο βαθμούς περισσότερο, από ότι είχε συνολικά σε βαθμούς  το 2016 και το 2017 μαζί! Ο Leclerc συνέχισε να μιλάει για την εικόνα της ομάδας του:

Είναι υπέροχο συναίσθημα να τερματίζεις ξανά στους βαθμούς. Ήταν ένας ενδιαφέρον αγώνας, με τις περίεργες καιρικές συνθήκες να κάνει τον αγώνα ακόμα πιο προκλητική στην οδήγηση, ειδικότερα στην διαχείριση των ελαστικών. Έχουμε κάνει μια σταθερή ανάπτυξη από την αρχή της σεζόν και όλη η ομάδα είναι ζεστή να συνεχίσει την σκληρή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο επόμενο Grand Prix στο Μονακό, που θα είναι και ο εντός έδρας αγώνας μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος να τρέξω τον πρώτο μου αγώνα Formula 1 στο σπίτι μου!