Τι κοινό έχει ο Lewis Hamilton με τη Βασίλισσα Ελισσάβετ; Πέρα από το ότι ενδεχομένως κάποτε να τον χρίσει «Sir Lewis», και οι δύο είδαν τα ονόματά τους να εμπλέκονται στην τελευταία μεγάλη διαρροή εγγράφων που σχετίζονται με φοροαποφυγή.

Στα Paradise Papers, όπως έγιναν γνωστά, ο Hamilton φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ένα πλέγμα offshore εταιρειών, προκειμένου να αποφύγει φόρους ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα πλήρωνε για την απόκτηση ιδιωτικού jet το 2013.

Όντας ο πιο πλούσιος αθλητής του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Hamilton έχει απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα για αντίστοιχους λόγους. Η περιουσία του εκτιμάται στα περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος έχει σχολιάσει παλιότερα:

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι πληρώνω φόρους εδώ, αλλά δεν κερδίζω όλα μου τα χρήματα εδώ. Αγωνίζομαι σε 19 διαφορετικές χώρες, οπότε κερδίζω χρήματα σε 20 διαφορετικά μέρη και πληρώνω φόρους σε αρκετά διαφορετικά μέρη, όπως επίσης πληρώνω πολλά κι εδώ.

Συνεισφέρω στη χώρα, και όχι μόνο αυτό, βοηθάω στην διατήρηση μιας ομάδας με περισσότερους από 1,000 εργαζόμενους. Είμαι μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης εικόνας.