Χθες η FIA διοργάνωσε την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των πρωταθλητών στις διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πριν από αυτή, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ορισμένους οδηγούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Lewis Hamilton. Ο Βρετανός δέχθηκε ερώτηση για τη McLaren και αν θα ήθελε να δει την πρώην ομάδα του στην κορυφή, μαζί με τη δική του. Ο Hamilton μίλησε με κολακευτικά λόγια για την ομάδα, τον Fernando Alonso και τον Ron Dennis, δηλώνοντας πως θέλει να δει τη McLaren και πάλι στην κορυφή:

Είχα μία εξαιρετική μάχη με το Fernando νωρίτερα φέτος, προς το τέλος της σεζόν, και θα λάτρευα να έχω περισσότερες μάχες μαζί του, υπό ίσους όρους. Νομίζω πως είχαν μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο.

Είναι το γεγονός πως ωρίμασα με τη McLaren, από τα 13 μου. Ολοκλήρωνα τις κατατακτήριες δοκιμές και πάντα κοιτούσα που είναι ο Fernando, πάντα έβλεπα που βρίσκονται, παρακολουθούσα την πρόοδό τους. Όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχει ένα ιδιαίτερο κομμάτι της καρδιάς μου για αυτούς, γιατί πέτυχα τόσα πολλά μαζί τους.

Επομένως, πραγματικά εύχομαι πως η επόμενη χρονιά θα είναι επιτυχημένη για αυτούς, πραγματικά ελπίζω πως θα παλέψουμε μαζί, γιατί η McLaren αξίζει να βρίσκεται μπροστά. Είναι μία φανταστική ομάδα, με εκπληκτική ιστορία.

Είμαι περήφανος για όσα έκανε ο Ron [Dennis] για αυτή την ομάδα και, δεν παίζει ρόλο ποιος τον διαδέχεται, για εμένα πάντα θα είναι η ομάδα του Ron. Ελπίζω πως με τον καινούριο κινητήρα θα είναι μπροστά και πως θα έχουμε έναν ακόμα σπουδαίο πρωταθλητή να μάχεται μαζί μας.

O Hamilton έγινε μέλος της McLaren το 1998, σε ηλικία 13 ετών. Αφού η βρετανική ομάδα τον καθοδήγησε στα τελευταία στάδια του karting και τις junior κατηγορίες, του έδωσε μία θέση στην ομάδα της για το 2007. Ο νεαρός, τότε, Hamilton εντυπωσίασε πλάι στο Fernando Alonso, με τους δύο οδηγούς να ισοβαθμούν στο τέλος της σεζόν, αλλά να χάνουν το πρωτάθλημα από τον Kimi Raikkonen για ένα βαθμό. Την επόμενη χρονιά, με τον Ισπανό να έχει αποχωρήσει, ο Hamilton στέφθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του, μετά από το δραματικό φινάλε στο Grand Prix Βραζιλίας.

Ο οδηγός με καταγωγή από το Stevenage έφυγε από τη McLaren μετά από 15 χρόνια συνεργασίας, έξι εκ των οποίων στη Formula 1, με απολογισμό ένα πρωτάθλημα και 21 νίκες και συνεχίζει την καριέρα του στη Mercedes, με την οποία έχει φτάσει τα τέσσερα πρωταθλήματα και τις 62 νίκες.