Η δημόσια διαμάχη μεταξύ McLaren και Honda, καθώς και οι έντονες φήμες για επιστροφή της Βρετανικής ομάδας στους κινητήρες της Mercedes, είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά.

Συνοπτικά, η αναβάθμιση του Καναδά που δεν ήρθε από τη Honda, καθώς και η αστοχία του κινητήρα του Alonso στον ίδιο αγώνα, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η επίθεση από πλευράς McLaren.

Honda | Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε μεγάλη αναβάθμιση στον Καναδά

Στο διάστημα αυτό, ο Alonso δήλωσε ότι αν δεν κερδίζει μέχρι το Σεπτέμβρη θα αποχωρήσει και ότι ο κινητήρας του είναι τόσο αδύναμος που η οδήγηση στην πίστα καταντάει επικίνδυνη.

Διαβάστε σχετικά:

Οι πρώτες σπόντες του Alonso για αποχώρηση από τη McLaren

Alonso | Ο κινητήρας είναι τόσο αργός που γίνεται επικίνδυνος

Όμως, οι διάσπαρτες δηλώσεις του Zak Brown στα διάφορα μέσα και η γενική στάση του ήταν αυτή που οδήγησε το κοινό, μαζί και εμάς, στο να κάνουμε ορισμένες υποθέσεις. Μια μικρή σύνοψη των όσων έχει πει μέχρι τώρα, είναι ότι η ομάδα δε μπορεί να περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια ενώ ισχύει αυτή η κατάσταση. Επιπλέον, η πρόταση που έκανε τη διαφορά, καθώς αποτελεί στροφή 180 μοιρών από τη φιλοσοφία του Ron Dennis (που γέννησε τη συνεργασία με τη Honda εξαρχής) ήταν αυτή:

Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε με πελατειακό κινητήρα.

Διάφορα μέσα ξεκίνησαν την αναπαραγωγή αρκετών φημών, όπως ότι η συμφωνία της McLaren με τη Mercedes έχει κλείσει ήδη, και ότι σύντομα θα πέσουν ανακοινώσεις.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η πλευρά της Honda έχει παραμείνει αρκετά ήσυχη, με τους ιθύνοντες να μην απαντούν στα περισσότερα σχόλια. Ο Yusuke Hasegawa όμως μίλησε στο racer.com, λέγοντας ότι συνεργασία ισχύει όπως πάντα και ότι δεν έχει δει τίποτα διαφορετικό:

Δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι από τις χειμερινές δοκιμές. Εξακολουθούν να είναι απογοητευμένοι, κι εμείς το ίδιο, οπότε τα σχόλια του Zak είναι κατανοητά. Είμαστε και το ίδιο απαυδισμένοι και απογοητευμένοι, οπότε δεν αναρωτιόμαστε γιατί μιλούν έτσι.

Φυσικά, τα καλά αποτελέσματα θα τους φτιάξουν τη διάθεση, όμως ακόμα και όταν περνάμε δύσκολα, η σχέση μας παραμένει ισχυρή. Η όποια απογοήτευση που νιώθουμε στους αγώνες δε σημαίνει ότι «θέλουν διακοπή της συνεργασίας» ‘η «τερματισμό του συμβολαίου». Πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα.

Το F1 GRIP πάντως, έχει εκφράσει την άποψή του σχετικά με την πορεία αυτής της συνεργασίας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ:

Απόψεις | Η McLaren-Mercedes ίσως βρίσκεται πιο κοντά από ότι πιστεύουμε

Ή αλλιώς, αν προτιμάτε να ακούτε από το να διαβάζετε, μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την προηγούμενη εκπομπή μας στην οποία συζητήσαμε αναλυτικά για το θέμα, πατώντας εδώ.