Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στην ιστορία του θεσμού της Formula 1 συμφωνήθηκε πρόσφατα, με το προϊόν να αλλάζει ιδιοκτήτη, αλλά να κρατά τον Bernie Ecclestone σε κομβική θέση.

Η αμερικανική Liberty Media συμφώνησε σε αγορά της F1 έναντι αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολλαρίων (από τον προηγούμενο μεγαλομέτοχο, CVC Capital), ποσό το οποίο περιλαμβάνει τα εκκρεμή χρέη της F1, ύψους 4.1 δις. Ο Bernie Ecclestone παραμένει στα πράγματα, από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια στο σπορ. O Chase Carey, αντιπρόεδρος της 21st Century Fox, θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Η μεγαλύτερη αλλαγή, όμως, αναμένεται να είναι η δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στο εγχείρημα, καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες δείχνουν ανοιχτοί σε αυτό το ενδεχόμενο και -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- ορισμένες ομάδες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για μια τέτοια κίνηση.

Σε ένα νέο επενδυτικό σχήμα που θα περιλαμβάνει και τις ομάδες είναι πιθανό να έχουμε πλέον την ενεργή εμπλοκή τους στις αποφάσεις για τους κανονισμούς, τους όρους του ανταγωνισμού και την απόκτηση αυτού που εδώ και χρόνια ζητούσαν: ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των εσόδων.