Καθόλου ευχαριστημένοι δεν δείχνουν να είναι αρκετοί οδηγοί για τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli. Αν και τα ενδιάμεσα ελαστικά αποδεικνύονται εξαιρετικά γρήγορα σε μεγάλο εύρος συνθηκών, θεωρείται αρκετά επικίνδυνο να χρησιμοποιούνται με πολλή βροχή, όμως οι ομάδες οδηγούνται σε αυτή την επιλογή λόγω της μη καταλληλότητας του τύπου για βαριά βροχή.

Σύμφωνα με τον Lewis Hamilton:

Δεν είναι φοβερά ελαστικά, δεν είναι μυστικό αυτό. Πάντα θα υπάρχει σπρέι αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Είναι μια περιοχή που δεν έχουμε εστιάσει τόσο πολύ. Τα ελαστικά για στεγνό πάντα βελτιώνονταν αλλά δεν υπάρχει τόση προσοχή στα ελαστικά για βρεγμένο. Θέλεις ένα ελαστικό που να καθαρίζει το νερό. Και να μη μας αναγκάζει να πηγαίνουμε στο ενδιάμεσο, που μπορεί να είναι γρηγορότερο αλλά ίσως ότι τόσο ασφαλές.

Στο ίδιο κλίμα και ο Vettel, που τόνισε ότι το παράθυρο λειτουργίας των βρόχινων ελαστικών είναι πολύ μικρό και η επιλογή των ενδιάμεσων γίνεται αρκετά γρήγορα, λαμβάνοντας υπόψη το ρίσκο, αλλά προτιμώντας τα οφέλη της ταχύτητας.

Ο Paul Hembery, από την άλλη, έχει σχολιάσει πως οι παραπάνω παρατηρήσεις δεν έχουν φτάσει στην Pirelli με επίσημο τρόπο και παρέπεμψε σε προσεχή συνάντηση επί των τεχνικών θεμάτων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτά είναι εξαιρετικά πολύπλοκα τεχνικά θέματα και δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις βάσει κάποιων δημόσιων σχολίων που γίνονται από οδηγούς ή άλλους παράγοντες.