Ευδιάθετος και χαμογελαστός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του o Sebastian Vettel μετά το τέλος του Βραζιλιάνικου Grand Prix στο οποίο τερμάτισε τρίτος πίσω από τις δύο Mercedes. Ο πιλότος της Ferrari δεν κατάφερε να απειλήσει τους Hamilton και Rosberg σε κανένα στάδιο του αγώνα, ωστόσο η διαφορά του από την κορυφή δεν ξεπέρασε ποτέ τα 15 δευτερόλεπτα.
Η Ferrari άλλαξε τη στρατηγική για τον Vettel σε τρία pit stop αντί για δύο, βάζοντας την μαλακή γόμα ελαστικών στο δεύτερο από αυτά, όμως πέρα από ένα σερί ταχύτερων γύρων, ο Γερμανός δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Ερωτηθείς για τη διαφορά του από τις δύο Mercedes και τον αγώνα που έκανε, είπε:

Προσπαθήσαμε. Η διαφορά ήταν μικρότερη απ’ ό,τι στους προηγούμενους αγώνες κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους, αλλά σίγουρα δεν ήταν και ο πιο συναρπαστικός αγώνας όταν είσαι μόνος σου. Σίγουρα πίεζα τον εαυτό μου όσο περισσότερο μπορούσα, αλλά θα ήθελα περισσότερη αλληλεπίδραση με τους άλλους. Γενικά όμως ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, συγκρινόμενος και με τις υπόλοιπες ομάδες και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι απλά μια επιβεβαίωση ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση και ότι είμαστε πιο κοντά σε σχέση με την αρχή της χρονιάς.


Με το βάθρο του στο Grand Prix της Βραζιλίας ο Sebastian Vettel έφτασε τα 13 για φέτος, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για οδηγό στην πρώτη του σεζόν με τη Ferrari. Αν και η νίκη του Rosberg σήμαινε ότι έχασε και μαθηματικά τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ο Vettel δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι κομμάτι της ιστορικής Ιταλικής ομάδας, σε μια χρονιά που επέστρεψε στις νίκες και στα βάθρα.
Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι έχει αναλάβει προσωπικά τον ρόλο του οδηγού που θα επιστρέψει την Ferrari στις επιτυχίες, ο Γερμανός απάντησε:

Δεν το βλέπω σαν να έχω κάποιον ιδιαίτερο τέτοιο ρόλο. Ευχαριστιέμαι πολύ να δουλεύω με την ομάδα. Είναι μια σπουδαία παρέα ανθρώπων και πιστεύω ότι το ιδιαίτερο του πράγματος είναι το πάθος της Ferrari όχι μόνο για τους αγώνες –η αλήθεια είναι ότι αυτό το έχουν όλες οι ομάδες- αλλά κάτι περισσότερο: το πάθος για το όνομα της εταιρείας. Είναι μεγάλη τιμή να δουλεύεις για τη Ferrari και φυσικά να οδηγείς για αυτήν. Είμαστε σίγουρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, αλλά το ίδιο θέλουμε και να κερδίζουμε, αυτός είναι ο στόχος.