Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Μονακό είναι πάντα σημαντικές, καθώς είναι γνωστό ότι τα προσπεράσματα εδώ είναι δύσκολα.

Ακόμα πιο σημαντικές είναι όμως φέτος μιας και δίνουν την ευκαιρία σε μία ακόμη ομάδα, τη Red Bull, να διεκδικήσει τη νίκη.

Q1

Ενώ οι οδηγοί ξεκίνησαν να γράφουν χρόνους, η ομάδα της Red Bull προσπαθούσε να επιδιορθώσει το μονοθέσιο του Verstappen εγκαίρως. Τελικά η αλλαγή κιβωτίου κρίθηκε απαραίτητη, πράγμα που σήμαινε ότι αν ο Max κατάφερνε να συμμετέχει στις κατατακτήριες, θα έπαιρνε πέντε θέσεις ποινή στην εκκίνηση.

Στην πίστα, ο Raikkonen παραπονέθηκε ότι ο Bottas τον έκλεισε, κάτι που «σημειώθηκε» από τους αγωνοδίκες.

Οι οδηγοί προσπαθούσαν να βρουν κενό χώρο στην πίστα για να πραγματοποιήσουν τους γρήγορους γύρους τους, και πολλές προσπάθειες εγκαταλείφθηκαν.

Το Q1 ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο απρόοπτο, με το Verstappen να μη καταφέρνει τελικά να βγει στην πίστα.

Η πρώτη πεντάδα: Ricciardo, Vettel, Bottas, Hamilton, Vandoorne.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν: Hartley, Ericsson, Stroll, Magnusen, Verstappen.

Q2

Η Mercedes πήρε το ρίσκο να βγει στην πίστα με τα UltraSofts. Ο Hamilton παραπονέθηκε αμέσως για την κακή τους πρόσφυση. Η Mercedes έπειτα από κάποιες προσπάθειες ξεφορτώθηκε τα Ultras, καταλαβαίνοντας ότι αυτή η στρατηγική μόνο κακό θα τους κάνει.

Στην κορυφή μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν ο Ricciardo, δείχνοντας το τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο Verstappen αν δεν είχε το ατύχημα που τον καθήλωσε στο γκαράζ.

Οι Hamilton και Bottas με τα HyperSofts πραγματοποίησαν χρόνους που τους εξασφάλισαν την είσοδο στο Q3.

Η πρώτη πεντάδα: Ricciardo, Raikkonen, Vettel, Hamilton, Bottas.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν: Hulkenberg, Vandoorne, Sirotkin, Leclerc, Grosjean.

Q3

Η μάχη της Pole ξεκίνησε με τη Red Bull να έχει μεγάλες πιθανότητες να την κατακτήσει. Κατευθείαν ο Ricciardo ανέβηκε στην πρώτη θέση μπροστά από το Hamilton, με τον Kimi να ακολουθεί μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω.

Ο γύρος του Vettel τον έφερε στην τρίτη θέση, 2 χιλιοστά πίσω από το Hamilton και 3 μπροστά από τον Kimi, τη στιγμή που ο Ricciardo βελτίωνε κι άλλο το χρόνο του!

Οι οδηγοί είχαν χρόνο για μία τελέυταία προσπάθεια. Θα καταφέρει κάποιος να κλέψει την Pole από το Ricciardo;

Η απάντηση ήταν όχι, καθώς ναι μεν ο Vettel βελτίωσε, αλλά ο χρόνος του ήταν ικανός μόνο για τη δεύτερη θέση. Ο Hamilton έπεσε 3ος.

Η κατάταξη της πρώτης δεκάδας: Ricciardo, Vettel, Hamilton, Raikkonen, Bottas, Ocon, Alonso, Sainz, Perez, Gasly.