Οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν στην πίστα της Yas Marina, ξεκινώντας όπως πάντα κατά το ηλιοβασίλεμα και τελειώνοντας μετά τη δύση του ηλίου με τους προβολείς να ανάβουν σταδιακά όσο έπεφτε το σκοτάδι.

Q1

Το Q1 ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Οι Mercedes έδειχναν ότι έχουν τον καλύτερο ρυθμό στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ η Ferrari ακολουθούσε από κοντά. Ο Raikkonen ήταν μερικά δέκατα ταχύτερος του Vettel σε αυτό το session, και ο Bottas βρέθηκε αντίστοιχα μπροστά από το Hamilton.

Οι δύο Red Bull δε φάνηκαν ότι είχαν τη δυνατότητα να απειλήσουν τους πρωτοπόρους, πράγμα που έκαναν στους προηγούμενους αγώνες.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν: Grosjean, Gasly, Wehrlein, Ericsson, Hartley.

Q2

Στο Q2 οι περισσότεροι οδηγοί αναμένονταν να χρησιμοποιήσουν την UltraSoft γόμα. Επίπλέον, οι θερμοκρασίες στην πίστα έπεφταν καθώς ο ήλιος έδυε.

Οι δύο πρώτες θέσεις καταλήφθηκαν γρήγορα από τις δύο Mercedes, με το Hamilton μπροστά αυτήν τη φορά. Η ομοιομορφία στην κατάταξη συνεχίστηκε, με δύο Ferrari και δύο Red Bull να ακολουθούν.

Ο Felipe Massa κατάφερε να περάσει στο Q3 στις τελευταίες κατατακτήριες της καριέρας του, ενώ οι δύο McLaren έμειναν εκτός.

Οι οδηγοί που αποκλείστηκαν: Alonso, Sainz, Vandoorne, Magnussen, Stroll.

Q3

Η μάχη της Pole Position φαινόταν ότι θα κριθεί ανάμεσα στις δύο Mercedes, με τη Ferrari να πηγαίνει για την έκπληξη.

Οι πρώτες προσπάθειες των οδηγών έφεραν το Bottas στην πρώτη θέση, μπροστά από τον  team mate του. Οι δύο Ferrari βρέθηκαν στο 3-4, με το Vettel μπροστά. Κανένας από τους πρωτοπόρους δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στα λεπτά που απέμειναν, κάτι που έδωσε την Pole στο Φιλανδό της Mercedes. O Ricciardo όμως κατάφερε να κλέψει την 4η θέση από το Raikkonen.

Η κατάταξη του Q3: Bottas, Hamilton, Vettel, Ricciardo, Raikkonen, Verstappen, Hulkenberg, Perez, Ocon, Massa.