Οι ελπίδες επιστροφής του Robert Kubica φαίνεται πως έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, με τον Sergey Sirotkin να είναι πλέν το φαβορί για τη θέση στη Williams.

Αυτοί ήταν οι δύο οδηγοί που δοκίμασαν το φετινό μονοθέσιο της Williams στις δοκιμές που έγιναν στο Abu Dhabi μετά το φινάλε του πρωταθλήματος, μαζί με το Lance Stroll. Ο Kubica έκανε πάνω από εκατό γύρους τo πρωί και το μεσημέρι της πρώτης μέρας δοκιμών, προτού παραδώσει το μονοθέσιο στον Stroll. Την επόμενη μέρα έκανε άλλους 28, αφού νωρίτερα ο Sirotkin οδήγησε το μονοθέσιο της ομάδας του Grove.

Και οι δύο έδειξαν θετικά στοιχεία, με τον Πολωνό να φαίνεται πως έχει την απαιτούμενη αντοχή, ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο της ομάδας στις δοκιμές. Ο Ρώσος, από την άλλη, λέγεται πως εντυπωσίασε την ομάδα με το ρυθμό του, όμως -σε αντίθεση με τον Kubica- δεν έκανε γύρους με τη hyper-soft γόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε άμεση σύγκριση μεταξύ των δύο.

Αυτό που μένει για τη συμπλήρωση του grid του 2018 είναι η απόφαση του Paddy Lowe, της Claire Williams και των συνεργατών τους, η οποία όμως δε φαίνεται εύκολη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Sirotkin δοκιμάστηκε ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που ο Kubica δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις, όμως η απόδοσή του στις δοκιμές τον καθιστά πραγματικό διεκδικητή της θέσης. Και οι δύο οδηγοί φέρνουν χορηγίες από τις πατρίδες τους, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως η απόφαση θα εξαρτηθεί από ξεκάθαρα αγωνιστικούς παράγοντες.

Μάλιστα, σύμφωνα με φήμες που δημοσίευσε το motorsport.com, oι συζητήσεις με τον Sirotkin να είναι σε προχωρημένο επίπεδο, με τον Kubica να χάνει την ευκαιρία να επιστρέψει στη Formula 1. Εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση που Sirotkin και Williams δε τα βρουν, θα είναι ο Daniil Kvyat, όπως αναφέρει η ίδια πηγή. Φυσικά, μιλάμε μόνο για φήμες, όμως αυτές ίσως να είναι ενδεικτικές της σκέψης των στελεχών της Williams.