Μία είδηση που αναμέναμε αρκετό καιρό επισημοποιήσε σήμερα η Mercedes. O Valtteri Bottas θα παραμείνει στην ομάδα για τουλάχιστον μία ακόμη χρονιά, καθώς ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Ο Φινλανδός ήταν μία έκτακτη προσθήκη στη Mercedes φέτος τον Ιανουάριο, μετά την αποχώρηση του Nico Rosberg από την ενεργό δράση. Η σεζόν έχει κυλήσει πολύ καλά, αφού πήρε τις πρώτες του δύο νίκες, στη Ρωσία και την Αυστρία, ενώ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, βοηθώντας τη Mercedes να ανεβεί στην κορυφή του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Στην ανακοίνωση της Mercedes, ο Toto Wolff αναφέρει:

Δώσαμε μία μεγάλη πρόκληση στο Valtteri: Μπήκε στην ομάδα την τελευταία στιγμή, ανέβηκε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και έχει τον καλύτερο οδηγό του πρωταθλήματος ως teammate. Με αυτά κατά νου, τα αποτελέσματά του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.

Έχουμε καλές και κακές στιγμές -περισσότερες καλές, λιγότερες κακές- και κάποια εξαιρετικά στιγμιότυπα, όπως οι δύο νίκες στη Ρωσία και την Αυστρία. Γενικά, η ισορροπία των εμφανίσεών του και η ανοδική του πορεία σήμαινε πως η απόφαση να συνεχίσει μαζί μας ήταν εύκολη.

Για την ομάδα μας, οι επιπλέον παράγοντες είναι ο σεβασμός και το «ευ αγωνίζεσθαι» ανάμεσα στους δύο οδηγούς μας. Η χημεία και η δυναμική ανάμεσα στο Valtteri και το Lewis λειτουργεί και είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να δώσουμε μάχη με τους ανταγωνιστές μας.

Ο Valtteri Bottas είπε:

Είμαι περήφανος που θα συνεχίσω να εργάζομαι με τη Mercedes-AMG Petronas Motorsport το 2018 και θα παραμείνω μέρος της οικογένειας της Mercedes. Μαζί, αναπτυσσόμαστε μέρα με τη μέρα και συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά, το μόνο όριο είναι ο ουρανός.

Από τη μέρα που μπήκα στην ομάδα, τον Ιανουάριο, έχω απολαύσει τη συνεργασία μου με αυτή. Το καλωσόρισμα και η υποστήριξη από κάθε μέλος και φίλαθλο της ομάδας είναι ανεκτίμητη. Ως οδηγός, έχω μάθει αρκετά, βελτιώνομαι σημαντικά και έχουμε ήδη μερικές πραγματικά καλές στιγμές που δε θα ξεχάσω ποτέ. Είμαι εντυπωσιασμένος από τη νοοτροπία, την αφοσίωση και το ομαδικό πνεύμα. Η συνεργασία με το Lewis είναι πολύ καλή και απολαμβάνω το σεβασμό ανάμεσά μας και τη θέληση να βελτιώσουμε την ομάδα.

Όταν η ομάδα με προσέλαβε για τη φετινή σεζόν, έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου. Το νέο συμβόλαιο για το 2018 μου δείχνει πως κέρδισα αυτή την εμπιστοσύνη. Είμαι χαρούμενος που πανηγύρισα την πρώτη μου νίκη με ένα Ασημί Βέλος.

Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και δεν έχω δείξει όλη τη δυναμικότητά μου. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά εντός και εκτός πίστας, για να βελτιώσω την οδήγησή μου, να πάρω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και να δείξω πως η απόφαση να με εμπιστευτούν ήταν η σωστή. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του συμβουλίου, τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Brackley και του Brixworth, καθώς και τους φιλάθλους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Σημαίνει πολλά για εμένα.