Ο Ross Brawn μίλησε για το θέμα των νέων κινητήρων που θα δούμε στην F1 από το 2021. Ο ίδιος δήλωσε πως η Liberty Media, στην οποία είναι σύμβουλος για τεχνικά θέματα, δεν έχει αποφασίσει την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει.

Yπενθυμίζουμε πως οι ομάδες του πρωταθλήματος έχουν ήδη συναντηθεί και έχουν πάρει τις πρώτες αποφάσεις για τους νέους κανονισμούς. Φαίνεται πως έχει ήδη εγκαταλειφθεί η ιδέα παρόμοιου μοντέλου με αυτό των περίπλοκων V6 Turbo, που όμως διατηρούν μία στενή σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Ο Ross Brawn δήλωσε για το θέμα:

Νομίζω πως υπάρχει ισχυρή επιθυμία να προχωρήσει το άθλημα μπροστά. Επίσης υπάρχει αγωνία τη στιγμή αυτή από τις ομάδες, καθώς δε γνωρίζουν τι να περιμένουν, όμως μας στηρίζουν.

Γίνεται κουβέντα για τους κινητήρες και υπάρχει ένα στοιχείο-κλειδί για το οποίο πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Συζητάμε με τη FIA, τις ομάδες και τους κατασκευαστές κινητήρων που ενδιαφέρονται για να καταλάβουμε τι κινητήρες θέλουμε στο μέλλον. Η Formula 1 είναι σε σταυροδρόμι, γιατί ο κόσμος του αυτοκινήτου αλλάζει κατεύθυνση, με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου ή ηλεκτρική ενέργεια, τα αυτόνομα, και αυτά δεν είναι Formula 1.

Οπότε πώς βρίσκουμε τη σωστή κατεύθυνση για το μέλλον; Πρέπει να βρούμε μία κατεύθυνση που θα ικανοποιεί τους φιλάθλους, γιατί χωρίς αυτούς θα τα χάσουμε όλα. Έχουμε μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην τεχνική πρόκληση που πρέπει να διατηρήσουμε στη Formula 1, γιατί αυτή είναι πολύ σημαντική, αλλά χωρίς να το παρακάνουμε σε σημείο που να προκαλεί περισπασμό τους αγώνες.

Η στάση των ομάδων είναι πολύ θετική και δουλεύουμε σκληρά με τη FIA ώστε να βρούμε τις σωστές λύσεις για το μέλλον.