Grid_girl_003

Μέσα από τη νέα μας ενότητα, το F1GRIP θα προσπαθεί μετά από κάθε Grand Prix να αναλύει τα δεδομένα, τους χρόνους, τις προσπάθειες και τις μάχες ανάμεσα στους team mates.

Πολλοί οδηγοί έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως ο μεγαλύτερός τους αντίπαλος είναι ο ομόσταυλός τους. Όταν έχεις ίδιο μέτρο σύγκρισης, το μονοθέσιο, είναι εύλογο η σύγκριση και η απόδοση κάθε οδηγού να σχετίζεται άμεσα με αυτού που είναι στο ίδιο στρατόπεδο. Πάμε να τις πιάσουμε μία μία.

Caterham

Qualifying Kovalainen 4 Petrov 0

Race Kovalainen 1 Petrov 3

Βαθμοί Kovalainen 0 Petrov 0

H ομάδα της Caterham δεν πέρασε και το πιο απροβλημάτιστο αγωνιστικό 3ήμερο της ιστορίας της. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τη Παρασκευή, με το πάτωμα στην CT01 του Petrov να έχει θέμα, θέτοντάς τον, εκτός ισορροπίας και ρυθμού για το Σάββατο. Παρ’ όλα αυτά, ο Vitaly στον αγώνα, κατάφερε και ανέβασε ρυθμό τερματίζοντας 16ος μπροστά από τον team mate του.

O Kovalainen τα πήγε περίφημα το Σάββατο και έχει το απόλυτο (4-0) έναντι του Petrov. Η πρόκριση στο Q2 και η 16η θέση εν τέλει, μπορεί να έδινε κάποια αισιοδοξία, αλλά ο καταστροφικός πρώτος γύρος στον αγώνα, με την επαφή που είχε, να οδηγεί σε κλατάρισμα, οι ελπίδες για κάτι καλό εξανεμίστηκαν. Λίγο η τύχη, λίγο η σταθερότητα του Ρώσου στους αγώνες ο Petrov έχει ένα 1-3 στους αγώνες και δείχνει πως τις Κυριακές μπορεί να είναι ανταγωνιστικός έναντι του team mate του. Το δίδυμο μας θυμίζει έντονα αυτό της Toro Rosso. Γιατί; Για πάτε μία βόλτα στο Vol.2.

Glock_001

Marussia

Qualifying Glock 3 Pic 1

Race Glock 4 Pic 0

Βαθμοί Glock 0 Pic 0

Το πρώτο αίμα για τον Pic. Ο Γάλλος rookie, σημείωσε χρόνο τριών δεκάτων ταχύτερο του team mate του στη Marussia, Timo Glock και μείωσε το επιμέρους σκορ σε 3-1. Για Q2 η Marussia, ούτε λόγος φυσικά…ακόμη.

Εφιαλτικό 3ήμερο για τον Glock. Δεν μπορούσε να στρίψει με τίποτα την MR01 του. Στον αγώνα πάλευε συνέχεια με το τιμόνι, καθώς είχε πολλά προβλήματα στη διεύθυνση αλλά και στο φρενάρισμα. Ο Pic, από την άλλη, τα πήγαινε καλύτερα, ήταν μπροστά, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 24ο γύρο με πρόβλημα στον κινητήρα. Κρίμα για τον Γάλλο καθώς θα ήταν η πρώτη του, εντός των τειχών, νίκη και σίγουρα ψυχολογική ένεση. Όπως και τους Vergne, Hulkenberg, έτσι και τον Pic θα τον κρίνουμε πιο αυστηρά με την έλευση της Formula 1 στην Ευρώπη με το Ισπανικό GP. Βάλτε και τον Petrov σε αυτή τη λίστα.

karthikeyan_001

HRT

Qualifying De la Rosa 4 Karthikeyan 0

Race De la Rosa 2 Karthikeyan 1

Βαθμοί De la Rosa 0 Karthikeyan 0

Επιτυχία για την Ισπανική ομάδα, το γεγονός ότι ο De la Rosa θα εκκινούσε την Κυριακή μπροστά από μία Marussia. Αυτή του »προβληματικού», Glock. Το απόλυτο ο Ισπανός τα Σάββατα και στο συγκεκριμένο, πέντε ολόκληρα δέκατα ταχύτερος του Karthikeyan. Αμάν βρε Narain.

Ο Ινδός, ακολούθησε στρατηγική τεσσάρων Pit stop(!) μένοντας ευχαριστημένος μετά το τέλος του αγώνα καθώς δήλωσε πως ήταν ο πιο καλός του, βάση απόδοσης, αγώνας για φέτος. Πάλι πίσω όμως από τον πολύπειρο, De la Rosa. Ο Ισπανός θέλει κι άλλο, σε απόδοση, από την HRT με σκοπό να πιέσουν τους πιο μπροστά. Δύσκολο το θεωρούμε.

Williams

Qualifying Maldonado 3 Senna 1

Race Maldonado 1 Senna 3

Βαθμοί Maldonado 4 Senna 14

Απογοήτευση για τους »μπλέ» του Grove. Με έντονους προβληματισμούς έφυγαν από το Bahrain οι άνθρωποι της Williams καθώς είδαν Σάββατο και Κυριακή τους οδηγούς της, να παλεύουν για την 15άδα.

Πρώτη επικράτηση για τον Senna στο Qual. Ο Βραζιλιάνος προκρίθηκε στο Q2 με τον Maldonado να μένει εκτός, 17ος.

Τη Κυριακή, στο πρόβλημα του ρυθμού που αντιμετώπιζαν τα δύο μονοθέσια, ήρθε να προστεθεί και αυτό της αξιοπιστίας. Προβλήματα για τον Senna, από δονήσεις στα φρένα, που τον ανάγκασαν τρεις γύρους πριν το τέλος και για λόγους ασφαλείας να εγκαταλείψει. Ο Maldonado είχε αστοχία σε ελαστικό που τον έφερε σε ένα μεγαλοπρεπές αλλά και τρομακτικό, για τους πίσω, τετ α κε. Εγκατάλειψη = απογοήτευση.

Για την ιστορία του άρθρου μας, ο Μaldonado προηγείται 3-1 τα Σάββατα ενώ το αντίθετο ισχύει για τις Κυριακές.

Σημείωση: Οι βαθμοί δίνονται βάση τελικής κατάταξης σε δοκιμαστικά και αγώνα. Η κρίση και οι άτυποι νικητές, από το F1GRIP, βρίσκονται μέσα στα σχόλια κάθε ομάδας και οδηγού.