Σήμερα, δέκα ημέρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου στη Sepang, η Pirelli μας ενημέρωσε για τις επιλογές των ελαστικών των ομάδων για το Grand Prix Μαλαισίας, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

2017-malaysia-tyres

H απόφαση της Pirelli να μη χρησιμοποιήσει ξανά τη σκληρή γόμα μετά το Grand Prix Ισπανίας έχει επιπτώσεις στις επιλογές που έκανε η Ιταλική προμηθεύτρια ελαστικών, καθώς θα δώσει στις ομάδες τη μέση, τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το τραχύ οδόστρωμα και η χάραξη της πίστας καταπονούν τα ελαστικά, όμως -παρά την έλλειψη της σκληρής γόμας- λίγες ομάδες επέλεξαν να πάρουν περισσότερα σετ μέσης από το ένα, που είναι υποχρεωτικό.

Στις επιλογές των ομάδων υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία, με τη Mercedes να έχει την πιο συντηρητική στρατηγική στις πρώτες θέσεις του grid, με επτά σετ πολύ μαλακής γόμας. Μάλιστα, ο Valtteri Bottas έχει δύο σετ της μέσης, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στη Mercedes να εξετάσει την απόδοσή της σε σύγκριση με τη μαλακή στις ελεύθερες δοκιμές, ούτως ώστε να αποφασίσει αν θα τη χρησιμοποιήσει στον αγώνα.