Αλλαγή πλεύσης για τον Carlos Ghosn, που αλλάζει το ρόλο του στη Nissan. O Ghosn παραχωρεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ιαπωνικής εταιρίας στον Hiroto Saikawa. Ο Ghosn θα παραμείνει πρόεδρος της Nissan, όμως πλέον θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Renault και τη Mithsubishi. H Nissan αγόρασε το 34% των μετοχών της Mitsubishi Motors πέρυσι, λίγο μετά από ένα σκάνδαλο που αφορούσε την κατανάλωση καυσίμου.

O Ghosn, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, έχει ρίζες από το Λίβανο και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, δήλωσε:

Έχοντας πρόσφατα αναλάβει νέες υποχρεώσεις με τη Mitsubishi Motors και σκεπτόμενος το ερχόμενο συνέδριο των μετόχων της Nissan, αποφάσισα πως η ώρα είναι σωστή για τον Hiroto Saikawa να με διαδεχθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Nissan.

O Saikawa μπήκε στη Nissan το 1977 και από το 1999 έχει βρεθεί σε αρκετές θέσεις σημαντικές θέσεις, μεταξύ των οποίων και ο έλεγχος των δραστηριότητες σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Ghosn έγινε γενικός διευθυντής επιχειρήσεων της Nissan τον Ιούνιο του 1999 διευθύνων σύμβουλος δύο χρόνια αργότερα, φέρνοντας και πάλι την ανάπτυξη στην εταιρία, με υψηλά κέρδη και την επέκταση σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κίνα, μία από τις πιο σημαντικές αγορές.